shape
shape

همه چیز درباره استرس ماهی ها و انواع استرس

  • خانه
  • همه چیز درباره استرس ماهی ها و انواع استرس
همه چیز درباره استرس ماهی ها و انواع استرس

همه چیز درباره استرس ماهی ها و انواع استرس

همه چیز درباره استرس ماهی ها، در این مقاله از وب سایت آکوا در رابطه با بیماری ماهیان صحبت نموده و انواع استرس ماهی ها را بررسی نموده ایم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید

دانلود فایل pdf

  بیماری ماهیان زمانی رخ میدهد که دروازه دفاعی آن توسط عامل استرس‌زا باز شده و توان دفاعی ماهی در برابر عوامل بیماری‌زا در هم شکسته شود. 

ماهی‌ها می‌توانند مانند انسان‌ها استرس بگیرند. استرس در ماهی‌ها می‌تواند منجر به عوارض جدی برای سلامتی شود؛ بنابراین مهم است که بتوانید تشخیص دهید ماهی شما چه زمانی استرس دارد و چه‌کاری می‌توانید برای کمک به آن انجام دهید. 

انواع استرس:

الف:استرس شیمیایی

 * کمبود اکسیژن آب و نا مناسب بودن PH محیط 
 * آلودگی عمدی ( بر اثر درمانهای شیمیایی ) و آلودگی غیر عمدی ( مانند ریزش حشرات در آب )
 * ترکیبات غذایی ( انواع پروتئین ها و آمینواسید ها )
 * ترکیبات نیتروژن دار و سایر متابولیک ها ( عدم جمع آوری صحیح آمونیاک و نیترات در آب )
 * درمان بیماریها با ترکیبات شیمیایی

ب: استرس بیولوژیکی

 * تراکم جمعیت ( ازدحام و شلوغی ماهیان )
 * وجود جنسها و گونه های متفاوت در کنار هم بدون توجه به خصوصیات رفتاریشان از جمله حمله وری ، قلمرو طلبی و عدم فضای مناسب برای شنای گونه ها و جنسهای مختلف
 * وجود میکرو ارگانیسم های بیماریزا و غیر بیماریزا
 * ماکرو ارگانیسم ها مانند انگلهای داخلی و خارجی

ج : استرس فیزیکی

 * فاکتور دما  که یکی از مهمترین و موثرترین عوامل در کنترل سیستم ایمنی ماهی می باشد
 * نور
 * هوادهی نامناسب و قوی که موجب تلاطم غیر طبیعی آب می گردد
 *استفاده از اجسام براق و سنگهای سفید در مواقعی که نوردهی مناسبی نداشته باشیم
 * ضربه به مخزن
 * گازهای محلول در آب
 * جابجایی با دست
 * حمل و نقل و ترابری ماهی
 * درمان بیماریها با استفاده از تغییرات دما و نور

هرعامل استرس زا می تواند اثرات شیمیایی بر موکوس بدن ماهی داشته باشد که این خود مقدمه ای است بر تخریب این لایه و ورود اجرام بیماریزا به بدن . استرس می تواند با اثر بر موکوس فشار اسمزی را کاهش داده و  بالانس الکترولیت های بدن (سدیم ، پتاسیم و کلر)  را به حالت آشفته ای در آورد.

علائم:

نفس‌نفس زدن در سطح: اگر یک ماهی دهان خود را به سطح بیرونی آب می‌آورد و شرایطی نظیر مکیدن یا نفس کشیدن سریع دارد، این نشانه استرس ناشی از شرایط نامناسب آب، معمولاً کمبود اکسیژن است.
اشتها: اگر ماهی استرس داشته باشد، اغلب غذا نمی‌خورد. 
شنای عجیب: وقتی ماهی‌ها تحت استرس هستند، اغلب الگوهای شنای عجیبی پیدا می‌کنند. اگر ماهی شما دیوانه‌وار بدون رفتن به‌جایی شنا می‌کند، در ته مخزن خود تصادف می‌کند، خود را روی شن یا سنگ می‌مالید، یا باله‌های خود را در کنار خود قفل می‌کند، ممکن است استرس زیادی را تجربه کنند. با دامپزشک خود در مورد درمان صحبت کنید و ببینید چه چیزی ممکن است باعث استرس و کاهش آن شود.
اگر متوجه شدید که ماهی شما از استرس رنج می‌برد، باید سریعاً برای درمان او اقدام کنید. اگر استرس به حال خود رها شود، می‌تواند منجر به بیماری‌های جدی و حتی مرگ شود . ابتدا باید سعی کنید مشخص کنید چه چیز  باعث استرس ماهی شما می‌شود و آن علت را از بین ببرید. شما می‌توانید این کار را با آزمایش آب و بررسی رفتار ماهی خود انجام دهید. اگر این امر وضعیت ماهی شمارا بهبود نمی‌بخشد، باید با دامپزشک خود در مورد راه‌حل‌های احتمالی صحبت کنید. تجهیزات گندزدایی و ضدعفونی مجموعه راشکیان این امکان را برای آبزی پرور ها فراهم میکند که ضمن مهیا سازی کیفیت آب جهت نگهداری، تکثیر و پرورش با ایجاد سپر دفاعی مناسب در آب از ورود آلودگی های ثانویه نیز جلوگیری شود