shape
shape

انواع ماهیان خاویاری دریای خزر

  • خانه
  • انواع ماهیان خاویاری دریای خزر
انواع ماهیان خاویاری دریای خزر

انواع ماهیان خاویاری دریای خزر

برخی از گونه‌های ماهیان خاویاری مانند ماهیان خاویاری بلوگا به خاطر خاویارشان ارزشمند هستند که می‌تواند قیمت‌های بالایی در بازار مواد غذایی لوکس داشته باشد.

گونه های ماهیان خاویاری دریای خزر

انواع ماهیان خاویاری دریای خزر : 

1. فیل ماهی (بلوگا) یا Huso Huso
2. قره برون یا تاس‌ماهی ایران یا Acipenser Persicus
3. چالباش یا Acipenser GueldenStaedtii
4. شیپ یا Acipenser Nudiventris
5. اوزون برون یا سوروگا (Sevruga) یا Acipenser Stellatus
6. سیبری (بری) یا Acipenser Baerii
7. تاس‌ماهی اتریشی یا استرلیاد Acipenser ruthenus
8. کالوگا یا Huso Dauric
( سه گونه ی “قره برون”، “چالباش” و “شیپ” به نام تاس ماهی یا آسترا (Asetra) مشهورند.)

برخی از گونه‌های ماهیان خاویاری مانند ماهیان خاویاری بلوگا به خاطر خاویارشان ارزشمند هستند که می‌تواند قیمت‌های بالایی در بازار مواد غذایی لوکس داشته باشد. خاویار تا اواخر قرن نوزدهم، زمانی که ذخایر ماهیان خاویاری در سراسر جهان به سرعت شروع به کاهش کرد، نسبتاً ارزان و رایج بود اما امروزه خاویار یک غذای کمیاب و معمولاً گران قیمت است.

پرورش ماهیان خاویاری: تجارت و فناوری

با بکارگیري روش پرورش تمام دوره هاي تاس ماهیان ضمن تولید تجاري ماهیان خاویاري در شرایط مصنوعی که میتواند نیاز بازارهاي جهانی رابه گوشت آنها تامین نماید از فشار وارده به ذخائر این ماهیان از طریق صید در دریا و محیطهاي طبیعی کاسته شده و با پرورش مولدین درشرایط مصنوعی امکان تهیه تخم و مواد تناسلی از آنها فراهم آمده و ضمن ایجاد گله هاي مولدین اهلی و پرورش مصنوعی این ماهیان با برقراري  مقررات مناسب صیادي و نیز اقدامات موثر در جهت بهبود شرایط زیستی این ماهیان امکان تجدید نسل و حفظ ذخائر ژنتیکی را در محیط طبیعی فراهم آورد. 
پرورش ماهیان خاویاری برای خاویار کار پر زحمتی است که نیاز به درک عمیق موضوع و توجه به جزئیات دارد. پایبندی به فناوری های به روز  به دستیابی به یک محصول با کیفیت کمک می کند. چندین جنبه برای رشد ماهیان خاویاری وجود دارد:
1. کنترل کیفیت آب و دما
2. انتخاب خوراک با کیفیت بالا برای چرخه های مختلف ماهی در حال رشد از بچه ماهی تا ماهی بالغ
3. مراقبت مناسب در مراحل مختلف چرخه زندگی
4. مشارکت متخصصان ، ماهی شناسان و پرورش دهندگان ماهی 

علاوه بر این، ماهی باید فضای کافی برای شنای آزاد داشته باشد، زیرا یک فرد بالغ به فضای زیادی نیاز دارد.

* کیفیت آب در زمان تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. با توجه به اینکه آب مورد نیاز از طریق آبهای سطحی و یا زیر زمینی تامین می گردد که عموما دارای آلودگی بوده و محدود میباشند، نیاز به بهداشتی سازی و احیای مجدد آب دارند.مجموعه تولیدات و راه حل های مهندسی آب شرکت راشکیان با هدف حفظ ذخایر آب از طریق سیستم های گردش مجدد و بهداشتی سازی اولیه آب افتخار دارد که در خدمت تولیدکنندگان صنعت شیلات و آبزی پروری می باشد. کیفیت آب تاثیر مستقیم بر میزان تولید دارد و موفقیت تجاری یک مجموعه آبزی‌پروری، وابسته به تأمین محیط مناسب برای رشد سریع ماهی با حداقل هزینه و سرمایه می‌باشد استفاده از تجهیزات به روز جهت پایش و پالایش آب که در راشکیان با برند RKC و AQUA RKC طراحی و تولید میشوند این امکان را به تولید کنندگان محترم میدهد تا در کوتاه ترین زمان ممکن عارضه را شناسایی و رفع کنند . این فاکتور به طور کلی بر تمام جنبه‌های رشد و سلامت آبزیان تأثير مي‌گذارد. از آنجایی که اهمیت کیفیت آب در صنعت آبزی پروری بسیار بالا است، عدم کنترل کیفیت آب علاوه بر تاثیر بر نرخ تولید، کیفیت و همچنین تهدید حیات آبزی، هزینه‌های قابل توجهی را به مجموعه آبزی‌پروری تحمیل می‌نماید لذا باید اقدامات لازم در زمینه بهبود کیفیت آب مورد استفاده انجام شود.